Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ του Κωνσταντίνου Κέλλη


Αγαπητέ αναγνώστη, μην αφήσεις τον τίτλο να σε παραπλανήσει. Όσοι φοβούνται το σκοτάδι, δεν έχουν δει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το φως. Η κόλαση μπορεί να είναι μια διάσταση που γεννάει σκοτάδι. Ή ένας τόπος όλο φως. Φως ανελέητο. Μπορείς να πεις με βεβαιότητα πού κατοικούν οι πυκνότερες σκιές;
Οι δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες στην πρώτη συλλογή διηγημάτων του Κωσταντίνου Κέλλη θα σε οδηγήσουν σε μέρη γνώριμα, όπως ένας ξεχασμένος φάρος ή ένα σπίτι γεμάτο κούκλες, ένα γραφείο ψυχολόγου ή μια παραλία στη μέση του καλοκαιριού... Θα σε ταξιδέψουν όμως, και στο παρελθόν ή σε τόπους που δεν έχουν θέση στους ανθρώπινους χάρτες. Από ένα ανήλιαγο δάσος γεμάτο χαμένα παιδιά έως μια πόλη που μοιάζει να ξεπηδάει από τα χαρακτικά του Έσερ... Από μια πολυκατοικία χαρισμένη στους νεκρούς έως τη Δρέσδη του 1945 που ισοπεδώνεται σε μια νύχτα γεμάτη λάμψη...
Διακρίσεις των διηγημάτων της συλλογής:

Φτυάρι
Η αγγλική έκδοση με τον τίτλο Junkyard Cemetery, δημοσιεύτηκε στην ανθολογία Corpus Pretereo της Escape Collective Publishing στις ΗΠΑ (Οκτώβριος 2011).
Ο Γέρος των Κοράκων
Πήρε την 1η θέση στον 11ο διαγωνισμό διηγήματος του SFF.GR με θέμα «Η τελευταία νύχτα», τον Ιανουάριο του 2009.
Θέλω να Δω
Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 427 του ένθετου «9» της Ελευθεροτυπίας, (15/10/2008). Η ιστορία επιλέχθηκε και διαβάστηκε σε εκδήλωση της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας τον Απρίλιο του 2011.
H Ψυχή του Φιλ Ο’Ντόνοβαν 
Πήρε την 1η θέση στον διαγωνισμό διηγήματος του SFF.GR με θέμα «Ψυχή», τον Απρίλιο του 2010. Η αγγλική έκδοση με τον τίτλο The Soul of Phil O’Donovan, εκδόθηκε στην ανθολογία Deals with the Devil της Static movement (Δεκέμβριος 2011).
Lights Out 
Το διήγημα έλαβε τη 2η θέση στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος των Εκδόσεων Αρχέτυπο.
Πρώτη δημοσίευση στην ανθολογία «10 ιστορίες του Φανταστικού», εκδόσεις Αρχέτυπο, Ιούνιος 2010. Η αγγλική έκδοση του διηγήματος δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο περιοδικό τρόμου Lamplight, (Μάρτιος 2013), καθώς και στην Ετήσια Ανθολογία του περιοδικού (Σεπτέμβριος 2013).
Το Φως μέσα μου
Η αγγλική έκδοση με τον τίτλο Inner Light, δημοσιεύτηκε στην ανθολογία Unfinished Business της Static Movement (Μάρτιος 2012).
Για την Ελίζα
Πήρε την 1η θέση στο 3ο διαγωνισμό διηγήματος τρόμου του SFF.GR με θέμα «Πείνα» (Ιανουάριος 2011).

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MOMENTUM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου